NASTAVAK POLEMIKE

Avar: "Ako je živjela u Varaždinu s prebivalištem u Tužnom, onda nije plaćala prirez"

I danas se nastavila polemika između nezavisne kandidatkinje Zdravke Grđan i zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara...
Objavljeno: 10.02.2021. 12:27

Zadnja izmjena: 10.02.2021. 12:52

Foto: Arhiva

Rasprava između nezavisne kandidatkinje Zdravke Grđan i dogradonačelnika Zlatana Avara nastavila se i danas,  no zamjenik gradonačelnika ovom prilikom dao je obećanje kako nakon priopćenja kojeg  donosimo u nastavku – sa svoje strane prekidaju daljnju polemiku...

Podsjetimo, posljednja reakcija Zdravke Grđan odnosila se na njezino prebivalište, a tom prilikom je ustvrdila kako je rođena, živi i 15 godina djeluje u Varaždinu.

"Ja sam iz Tužna koliko i Čehok iz Korenjaka“, rekla je Grđan, a ovo je odgovor koji joj je, vezano uz spomenuto, stigao od zamjenika gradonačelnika Varaždina Zlatana Avara:

— Iz izjave gospođe Grđan, postalo je jasno da, po vlastitim riječima, već duže živi u Varaždinu ali je prebivalište do neposredno pred objavu kandidature imala u Tužnom što znači da nije plaćala prirez gradu. Zalažući se za ukidanje prireza, iz kojega se financiraju upravo nadstandardi u obrazovanju, kulturi, znanosti i sportu, u čemu Varaždin prednjači u Hrvatskoj, gospođa Grđan očito želi nastaviti ne plaćati prirez u gradu kojem želi biti na čelu — piše zamjenik gradonačelnika.

Avar nastavlja i zaključuje:

— Još jednom podsjećamo gospođu Grđan da je upravo njezin politički mentor Čačić bezuvjetno zahtijevao od općina pa i općine u kojoj je ona bila prijavljena da uvedu prirez 2005., kako bi se mogli financirati dodatni troškovi za JPP. Ovime završavamo polemiku s profesoricom humanističkih znanosti koja gleda na to gdje su ljudi rođeni, umjesto na to: kojoj sredini pridonose plaćanjem poreza i prireza.

Kronologija polemike dostupna je ovdje:

  • Zdravka Grđan: "Ja sam iz Tužna koliko i Čehok iz Korenjaka", više ovdje.
  • "Da gospođa duže živi u Varaždinu, znala bi da prirez nema veze s Čehokom", više ovdje.

  • Zdravka Grđan počela direktno: Čehok je prirez uveo, a ja ću ga prepoloviti, više ovdje.

Komentari