Za tri godine ih neće biti?

Zlatan Avar: "Za konačnu sanaciju bala građani neće imati ni za lipu veće račune"

Danas se u Gradskoj vijećnici povodom zbrinjavanja bala u Brezju govorili gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan te zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.
Objavljeno: 01.03.2019. 12:42

Zadnja izmjena: 01.03.2019. 12:47

Foto: Dario Jurčević

Danas se u Gradskoj vijećnici povodom zbrinjavanja bala u Brezju govorili gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan te zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Nakon što je Ministar zaštite okoliša i energetike potpisao suglasnost na plan i program sanacije lokacije Brezje, gradonačelnik Čehok je objasnio zašto se nije išlo brže s postupkom uklanjanja:

- Jednostavno nismo mogli, jer je bilo potrebno napraviti plan sanacije, koji pak ne može izgraditi gradska vlast. Sljedeći korak je formalan raskid ugovora s Varkomom na sjednici Gradskog vijeća. I još postoje neke dvojbe pravnika, može li se takav otpad smatrati jednakim kao onaj što Čistoća odvozi svaki dan, ako se može onda Čistoća može to napraviti s postojećim deponijima. Ovo je prihvaćeni plan sanacije i nadam se da će biti gotov u tri godine. - rekao je Čehok.

Ono što se još uvijek ne zna je iznos koji bi bio potreban za odvoz bala i sanaciju lokacije. No ono što građane najviše zanima je hoće li se to platiti iz njihovih džepova, na što je dogradonačelnik Zlatan Avar obećao da građani na svojim računima neće morati izdvajati ni lipe:

- Proračunska sredstva će morati sudjelovati. Svi građani uplaćuju u proračun i to je novac građana. Ali nećemo to prevaljivati izravno na leđa građana putem računa - obećao je Avar.

Predsjednik gradskog vijeća Damir Habijan dodao je kako ne bi govorio o postotcima koje će dobiti od strane fonda, ali i kako rizici od daljnjih tužbi i dalje opstoje. - Gradska vlast mora biti svjesna rizika, ali bez takvog načina ponašanja ne bi se maknuli s mrtve točke. - rekao je Habijan.

 

 

 

 

 

Komentari