Nepravilan otkaz

Zlatko Koračević se uz milijunsku odštetu vraća u direktorsku fotelju HEP-a

Objavljeno: 02.02.2016. 14:25

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 13:23

Općinski radni sud u Zagrebu ukinuo je kao nedopuštenu odluku Hrvatske elektroprivrede o otkazu bivšem predsjedniku uprave Zlatku Koračeviću iz svibnja 2013. i HEP-u naložio da ga vrati na posao...

Riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju je moguća žalba Županijskom sudu. Kako navodi Dnevnik.hr, Hrvatskoj elektroprivredi je Općinski radni sud u Zagrebu također naložio da Koračeviću  isplati više od 1,1 milijun kuna zaostalih plaća te, da mu na korištenje vrati službeni Audi A6.

Zlatko Koračević je nakon otkaza tužio svog bivšeg poslodavca i u tužbi naveo da je 2012. s HEP-om sklopio ugovor o radu za predsjednika uprave kojim je ostvario pravo na korištenje automobila i mobitela, te na životno osiguranje i da je bio u obvezi izvršavati poslove prema propisima i statutu HEP-a.

U tužbi je naveo i kako smatra da je prijedlog Vlade za njegov opoziv bio neargumentiran, te da nema obrazloženja odluke o opozivu, a da mu ni Glavna skupština HEP-a nije izglasala nepovjerenje.

Općinski radni sud u Zagrebu smatra kako je odluka o otkazu bivšem predsjedniku uprave Zlatku Koračeviću bila nedopuštena, te da ga je HEP trebao vratiti na poslove koje je obavljao.
 

Komentari