ŽO SDP: Hvala svima u županiji koji su glasali za Ivu Josipovića

Objavljeno: 12.01.2015. 10:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Rezultate predsjedničkih izbora, kao i rezultate u Varaždinskoj županiji komentirala je i Županijska organizacija SDP te zahvalila svim glasačima koji su svoj glas dali Ivi Josipoviću. Također, Kolindi Grabar-Kitarović čestitali su na pobjedi.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


SDP Varaždinske županije zahvaljuje svim biračicama i biračima s područja naše županije koji su u velikom broju izašli na izbore (61.30 %). Osobito zahvaljujemo onim građankama i građanima koji su svoj glas dali kandidatu 17 stranaka, predvođenih SDP-om, dr. Ivi Josipoviću. S ponosomi i zahvalnošću biračima ističemo činjenicu da je dr. Ivo Josipović pobijedio u našoj županiji s podrškom većom od 64 % glasova, odnosno brojčano iskazano, 25 tisuća glasova više od svoje protukandidatkinje. Time smo po podršci dr. Josipoviću treća županija po postotku glasova, iza Istarske i Međimurske. S osvojenih 56 443 glasa ispunili smo i cilj koji smo u izbornom stožeru zadali nakon prvog kruga, a to je da ćemo u drugom prikupiti više od 55 tisuća glasova.

I u ovom drugom krugu izbora pobijedili smo u svih 6 gradova, i to s vrlo velikom prednošću u Varaždinu s 71,31 %, Ivancu 70,15 % i Ludbregu 67,11, dok je je u Varaždinskim Toplicama naš kandidat osvojio 59,76 %, te u Novom Marofu 53,12 a Lepoglavi 53,08. Pobijedili smo i u 18 općina, u Brezničkom Humu je bilo izjednačeno, dok je u tri općine Ivo Josipović dobio manje glasova (Bednja, Ljubeščica i Visoko). Veseli nas da je u 7 općina koje imaju upisano najveći broj birača, naš kandidat Josipović dobio uvjerljivu većinu glasova: Trnovec (68,86 %), Maruševec (65,57%), Cestica (71,19 %), Kneginec (60,58 %), Vidovec (70,12 %), Sračinec (74%), Petrijanec (61,37%).

SDP Varaždinske županije izražava zadovoljstvo rezultatima na području naše županije, zahvaljujemo svim članovima stožera i strankama koje su podupirale dr. Josipovića, a posebno zahvaljujemo biračima koji su ovakvom broju podržali našeg kandidata. Ipak, to sve zajedno nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu i Hrvatska je voljom naroda dobila prvu hrvatsku predsjednicu i mi čestitamo gospođi Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi. 

Mario Habek,

predsjednik ŽO SDP-a i koordinator za 3. Izbornu jedinicu

Alen Kišić,

predsjednik izbornog stožera ŽO SDP-a Varaždinske županije

Komentari