Župan Predrag Štromar: Siguran sam da ćemo imati kvorum!

Objavljeno: 26.09.2014. 14:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija / arhiva

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas je u Bednji prisustvovao otvorenju radova na sanaciji klizišta "Želimorski". Odgovarajući na novinarska pitanja, između ostaloga se dotaknuo i situacije u Županijskoj skupštini, izazvane jučerašnjim napuštanjem sjednice od strane članova HDZ-a, HSS-a, Laburista i Hrasta.

- Siguran sam da ćemo imati kvorum, rekao je Štromar, i to ne s 21 vijećnikom nego s njih 24. Garantiram da će i za rebalans glasovati 24 vijećnika - zaključio je, napomenuvši kako je to važno jer će se na taj način osigurati kako sredstva za određena klizišta tako i sredstva za pomoćnike u nastavi za više od 90 djece.

Podsjetimo, nakon što na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine nije bilo moguće izglasati Dnevni red zbog nedostatka kvoruma, postavlja se pitanje hoće li se spomenuto ponoviti i u ponedjeljak 29. rujna, za kada je ponovno sazvana sjednica Županijske skupštine.

>>Varaždinska županija na korak do izvanrednih izbora?

Glavni problem pritom je taj što se sjednice održavaju u posljednjem tjednu do isteka statutarnog roka. S obzirom na to da je posljednja sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije održana 23. lipnja, u utorak 30. rujna proći će točno sto dana, odnosno više od tri mjeseca.

Prema Statutu Varaždinske županije i Poslovniku Županijske skupštine sjednice predstavničkog tijela moraju se održavati barem jednom u tri mjeseca. Neodržavanje barem jedne sjednice u spomenutom roku razlog je za raspuštanje Županijske skupštine, što ujedno znači i prijevremene izbore.

Komentari