Reakcije na dolazak Košića u Ludbreg

ŽUPAN ŠTROMAR Izražavam nadu da u Košićevoj propovijedi neće biti mjesta nikakvim političkim porukama

Objavljeno: 03.09.2016. 16:08

Zadnja izmjena: 03.09.2016. 16:34

Foto: Ured Varaždinske županije

Varaždinski župan poslao je priopćenje medijima u kojima se nada da sutrašnja propovijed biskupa Košića u Ludbregu neće sadržavati političke poruke.

Kao što smo već pisali u članku pod naslovom Kakvu homiliju sprema 'desni' Vlado Košić, sutra u Ludbregu na misi u okviru manifestacije Svete Nedjelje govori kontroverzni sisački biskup. Nedugo nakon našeg članka i zamjenik župana, Alen Kišić je izjavio: Nadam se da neće doći do miješanja u politiku.

Sada se, točno dan prije samog događaja, sličnim priopćenjem oglasio i župan Štromar. On je, kako izriče u svojoj izjavi, svjestan činjenice kako će se sutra u Ludbregu okupiti deseci tisuća vjernika iz Hrvatske i iz inozemstva. Ipak se župan nada da će se ta nedjelja, posljednja pred parlamentarne izbore, iskoristiti kao "prilika da se barem na jedan dan odmaknemo od politike, ali i da se odmaknemo od dnevne rutine, briga, problema i svega onoga što je materijalno i prolazno". To je i dan kad će se mnogi doći pokloniti, kako župan izražava u prilično duhovnom tonu, predragocjenoj krvi Kristovoj.

Stoga on izražava nadu da će to biti dan za usmjeravanje na ono što je bitno - a što u sebi ne bi trebalo sadržati politiku.

Hoće li se politički angažirani Vlado Košić držati ove županove želje ili će ipak održati oštru političku propovijed - ostaje nam da čujemo i vidimo sutra.

Komentari