Župana Čačića podržali načelnici Svetog Đurđa te Velikog i Malog Bukovca

Objavljeno: 28.05.2021. 16:57

Zadnja izmjena: 28.05.2021. 17:14

Narodna stranka - reformisti

Nakon što je Narodna stranka Reformisti u prvom krugu podržala načelnika Josipa Janyja (HNS) iz Svetog Đurđa, Franju Vrbanića (Nezavisni) iz Velikog Bukovca i Darka Markovića (Nezavisni) iz Malog Bukovca, koji su svi redom pobijedili u prvom krugu, stari/novi načelnici sada su dali snažnu podršku županu Čačiću u drugom krugu lokalnih izbora.

Stari/novi načelnici pritom su istaknuli veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, ali i ukazali na buduće projekte u ovom kraju, poput projekta izgradnje geotermalne elektrane, ulaganja u županijske ceste, pokretanja jednosmjenske nastave, a za čiju je garanciju realizacije zaslužan upravo kontinuitet županijske vlasti sa županom Čačićem na čelu.

Župan je obilazak započeo druženjem s građanima u Hrženici u društvu načelnika Janyja, te nastavio u Velikom Bukovcu u pratnji načelnika Vrbanića s kojim je i razgovarao oko dovršetka zajedničkog projekta rekonstrukcije školske zgrade OŠ Veliki Bukovec zahvaljujući kojem će učenici od rujna napokon dobitipotreban učionički prostor za organizaciju nastave u jednoj smjeni te dvodijelnu dvoranu. Uloženo će 13 milijuna kuna, čime će konačno biti realiziran projekt započet prije 25 godina. Županija financira 75 posto, a općine 25 posto investicije. 

Bušotina Lunjkovec kao faktor neovisnosti!

U društvu načelnika Markovića, župan je na Agroturizmu Požgaj sudjelovao na prezentaciji magnetotelurskog snimanja geotermalnog potencijala, a zajedno su obišli i bušotinu Lunjkovec LUN-1 gdje je predviđena izgradnja geotermalne elektrane Lunjkovec-Kutnjak. Župan je pojasnio kako je riječ o najvećem županijskom projektu vrijednom 630 milijuna kun akojim se stvara podloga za daljini razvoj Županije te financijsku neovisnost od središnje države.

Komentari