MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Mladež HDZ-a povodom Međunarodnog dana mladih: Hvala županu Stričaku na poticanju mladih

Objavljeno: 12.08.2021. 15:02

Zadnja izmjena: 12.08.2021. 15:03

Danas je Međunarodni dan mladih – dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od značaja za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je "Transformiranje prehrambenih sustava: inovacije mladih za ljudsko i planetarno zdravlje", s ciljem da se istakne da uspjeh takvih globalnih napora ovisi i o značajnoj ulozi mladih. Županijska organizacija Mladeži HDZ-a Varaždinske županije redovito sudjeluje na političkim akademijama i seminarima. Tako su nedavno njihovi mladi članovi Dora Budinski, Josip Cestar i Jurica Pajtak polazili i uspješno završili 13. generaciju Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta.

Predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Tin Jurak, kao najmlađi varaždinski županijski vijećnik, tim je povodom čestitao mladima njihov dan te ih pozvao na veći angažman i sudjelovanje u političkom i društvenom životu svojih lokalnih zajednica. - Glas mladih jednako je važan kao i glas starijih kolega, a samo zajedno možemo doći do željenih promjena, napretka i boljitka – rekao je Jurak zahvalivši županijskoj vlasti na čelu sa županom Anđelkom Stričakom i zamjenicom župana Silvijom Zagorec što kontinuirano ulaže, podupire i potiče svoje mlade.

Komentari