predsjednik josip križanić

Foto - Konstituirana Županijska skupština, 'Čehokov potpredsjednik' bez jednoglasne podrške

Potpredsjednik Skupštine iz redova Čehokove liste nije dobio uobičajenu jednoglasnu podršku, na što je Mario Lešina otvorio raspravu, ali se u raspravu nitko nije uključio...
Objavljeno: 24.06.2021. 11:26

Zadnja izmjena: 24.06.2021. 12:34

Foto: Dino Možek

Danas je održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine, te je za predsjednika Skupštine izabran Josip Križanić. Zapelo je kod imenovanja jednoga od potpredsjednika, onoga iz redova Čehokove liste...

Riječ je o Dragutinu Kranjčecu, bivšem gradonačelniku Varaždinskih Toplica i gospodarstveniku, koji nije dobio jednoglasnu podršku, kakvu je dobio drugi potpredsjednik - Željko Posavec iz redova SDP-a. Kranjčec je odabran je s 27 od ukupno 35 glasova, na što je Mario Lešina otvorio raspravu i tražio obrazloženje, ali se u raspravu nitko nije uključio.

Na pitanje kako to komentira, župan Stričak je poslije sjednice dao sljedeći odgovor:  - U zadnja tri ili četiri tjedna Varaždinska županija punila je novinske stupce pitanjem hoće li se Županijska skupština uopće konstituirati. Međutim, kroz to smo razdoblje uspjeli porazgovarati i dogovoriti radna tjela, predsjednika i potpredsjednike skupštine te smatram da smo došli do dobrog rješenja. 

Josip Križanić, novi predsjednik Županijske skupštine

Realizacija brzih cesta

Stričak je nadalje rekao kako očekuje dobru i kvalitetnu suradnju, kao i dobro argumentirane rasprave, a smatra kako je na takvu praksu ukazala i današnja sjednica.

- Što se tiče ciljeva, bitno nam je naodgraditi i izgraditi sve potrebne škole i dvorane, realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša te što više uspješnih investicija. Također smatram da treba vrednovati sav trud, znanje, rad, inovativnost i umijeće naših učenika i studenata te me raduje da je upravo prva točka sjednice bila posvećena njima - zaključio je Stričak.

Nagrađivanje učenika

Kao dodatna točka dnevnome redu pridodana je, kao što je rečeno, Odluka o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima koja je jednoglasno prihvaćena.

Komisija za financije

Jednoglasno je odabran i predsjednik Komisije za financije i proračun, a to će biti Željko Bunić. Njegova zamjenica biti će Verica Vitković, dok su Branimir Nađ, Marijan Cingula, Sandra Županić, Anita Rep i Luka Zrinski članovi.

 

 

Komentari