na čelu saveza 31 udruge

Županijska vijećnica i potpredsjednica HSU-a odsada u Klubu Reformista

Objavljeno: 01.09.2017. 13:58

Zadnja izmjena: 01.09.2017. 14:28

Natalija Martinčević i Zlatko Koračević danas su na konferenciji za medije obznanili prelazak županijske vijećnice i potpredsjednice županijske organizacije HSU-a u Klub vijećnika Reformista kojemu je na čelu upravo Koračević.

Riječ je o Jadranki Behlen koja obnaša i dužnost predsjednice Saveza udruge umirovljenika Varaždinske županije u kojega je uključena čak 31 udruga, a sve zajedno ukupno broje više od 9.000 članova.

Behlen je tom prigodom izjavila kako su "već na prvom razgovoru s Reformistima osjetili međusobnu povezanost“, dok je Koračević istaknuo kako se „uz sve strateške restrikcije standardi umirovljenika neće dirati“, štoviše da će raditi i na „ojačavanju standarda“.

Na visinu samih mirovina, dakako, ni na koji način ne mogu utjecati, međutim Martinčević je izjavila da kvalitetu života umirovljenika namjeravaju podizati poglavito već pokrenutim snažnim ulaganjem Županije u zdravstvo te osnivanjem „Savjeta za umirovljenike“. koji bi u suradnji s AZRA-om i Županijom trebao pridonijeti povlačenju sredstava iz EU namijenjenih poboljšanju standarda umirovljenika.

- Potrebno je nastaviti dobre programe bez obzira na financijska ograničenja poput ostavljenog duga Županiji od 11,2 milijuna kuna koji još uvijek nije podmiren od strane države – zaključio je Koračević.

Komentari