proračun

HDZ: Solar kreditom općinu vodi u bankrot, nema podršku ni SDP-ovog predsjednika vijeća

Objavljeno: 27.12.2022. 10:11

Zadnja izmjena: 27.12.2022. 10:11

Županijska organizacija HDZ-a u svom priopćenju navodi kako načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar proračunom za 2023. godinu planira zadužiti općinu za 19 milijuna kuna, zbog čega, kako tvrde, Općini prijeti bankrot.

Kako navode, ovo je prvi put da se Općina zadužuje te upravo zbog toga vijećnici HDZ-a nisu podržali posljednji rebalans proračuna, kao ni proračun Općine za 2023. godinu. Isto tako, dodaju kako iz Općine navode da su ta sredstva planirana za dogradnju vrtića i rekonstrukciju nezavrstanih prometnica, a da za iste nema pripremljene dokumentacije ni projekata. Ističu i kako su u proračunu prepolovljena sredstva za poljoprivrednike, dok za poduzetnike i obrtnike nisu osigurana sredstva, dok s druge strane Općina planira izdvojiti više od 1,5 milijuna kuna za izgradnju paintball terena i obnovu teniskih terena.

- Iako nema novaca za poduzetnike, načelnik će dobar dio sredstava potrošiti odnosno dati PR agencijama za svoju samopromociju. Ovakvo bezglavo i neodgovorno trošenje novaca te enormno zaduženje dovest će Općinu u stanje kolapsa i na rub bankrota. Ovako loše odluke jedini je izgleda prepoznao predsjednik Općinskog vijeća iz SDP-a koji nije podržao proračun, ali ostali članovi njegove stranke stali su uz reformističkog načelnika. Tko ima pravo dovesti općinu na rub bankrota te zadužiti nekoliko budućih generacija mještana općine Jalžabet da vraćaju dugove nesposobne aktualne vlasti u Općini dok je s druge strane jedini gotov projekt izgradnje stanova za mlade obustavljen? - navode iz HDZ-a.

Komentari