uoči sjednice

Županijski HNS: Nastavit ćemo podržavati inicijative koje doprinose unapređenju kvalitete života

Objavljeno: 11.06.2024. 14:46

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 14:46

Foto: Arhiva

Uoči sutrašnje sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije, priopćenjem se oglasio Klub vijećnika HNS-a u kojem su iskazali zadovoljstvo ulaganjima Županije u obrazovanje, zdravstvo, obrazovanje, kulturu, sport, društvene aktivnosti i poticanje kapitalnih ulaganja.

Kako su naveli, HNS je sudjelovao u kreiranju županijskog proračuna kroz programske prijedloge, među kojima ističu dodjeljivanje financijske potpore doktorandima u iznosu od 1.500 eura, povećanje potpora u poljoprivredi za 20%, zatim mogućnost potpora za LAG-ove, produženi boravak u osnovnim školama te potpore za energetsku učinkovitost. 

- HNS će nastaviti predlagati nove programe i projekte te podržavati sve inicijative koje doprinose unapređenju kvalitete života u Varaždinskoj županiji te poziva sve građane i stručnjake da iskoriste dostupne potpore i pridonesu razvoju zajednice - naveli su u priopćenju.


Cijelo priopćenje Kluba vijećnika HNS-a pročitajte ovdje:

Kada smo prošle godine govorili zašto ćemo prihvatiti Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu, rekli smo da je stav HNS-a kako će se temeljem toga omogućiti daljnje ulaganje u razvoj zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, društvenih aktivnosti i poticanje kapitalnih ulaganja koristeći sredstva iz fondova EU.

HNS je aktivno sudjelovao u kreiranju proračuna kroz programske prijedloge, od kojih valja istaknuti dodjeljivanje financijske potpore doktorandima u iznosu od 1.500 eura, povećanje potpora u poljoprivredi za 20%, kao i mogućnost potpora za LAG-ove, produženi boravak u osnovnim školama, te potpore za energetsku učinkovitost.

Kao što je predlagano tokom donošenja proračuna, Varaždinska županija raspisala je natječaj za dodjelu potpora za doktorski studij. Maksimalni iznos potpore iznosi 1.500 eura, a svi zainteresirani mogu pronaći detalje natječaja na službenoj stranici županije: https://www.varazdinska-zupanija.hr/natjecaji/natjecaja-za-doktorski-studiju-u-akademskoj-godini-2023-2024.html

HNS će nastaviti predlagati nove programe i projekte te podržavati sve inicijative koje doprinose unapređenju kvalitete života u Varaždinskoj županiji te poziva sve građane i stručnjake da iskoriste dostupne potpore i pridonesu razvoju zajednice.

Komentari