Četrnaest županijskih organizacija HSS-a oštro se protivi održavanju Skupštine stranke sazvane za sljedeći četvrtak, 30. srpnja, a među njima je i organizacija HSS-a Varaždinske županije koja se tim povodom obratila javnosti i članovima priopćenjem.

- U ovom politički zahtjevnom trenutku za HSS, ključno je da novo stranačko vodstvo bude birano u demokratskom ozračju u kojem će svi članovi imati jednaku šansu birati i biti birani, a što predstavlja minimum političkog legitimiteta svake stranke i osnovni preduvjet da se HSS digne iz pepela u kojem smo se našli pogubnim ponašanjem i politikom Kreše Beljaka – poručuje predsjednik HSS-a Varaždinske županije Darko Marković.

Beljaka se, naime, proziva za manipulaciju brojem članova Predsjedništva, Glavnog odbora i delegata za Skupštinu. Nitko, poručuju HSS-ovci, ne može dobiti uvid u popis članova svih navedenih tijela, a raspušten je i Nadzorni odbor. Komunkacija sa središnjicom pri svemu tome uopće ne postoji. Beljaka su, kažu nadalje, uhvatili u prijevari, falsificiranju zapisnika i lažnim objavama na društvenim mrežama, zbog čega će protiv njega i njegovih suučesnika podnijeti kaznenu prijavu.

Ključne riječi: darko marković, hss, HSS, Krešo Beljak,

Komentari

25.07.2020. 15:16h Zadnja izmjena: 25.07.2020. 15:42