odluka pred vratima

'NE BI SE ŠTELI ZAMERITI' Pokušali smo od SDP-ovaca saznati za koga će glasovati...

Objavljeno: 22.05.2018. 14:24

Zadnja izmjena: 22.05.2018. 15:15

Foto: Arhiva

Za nešto manje od mjesec dana i ne bude li drugog kruga, SDP Varaždinske županije dobit će novu čelnu osobu, prvi put nakon osam godina stranačke vladavine Maria Habeka.

Tko god to bio od za sada – dvoje kandidata, imat će težak zadatak  - osnažiti stranku organizacijski. Podsjetimo, SDP Varaždinske županije nakon posljednjih lokalnih izbora spao je jednog gradonačelnika i jednog načelnika u izvršnoj vlasti. Novoj čelnoj osobi županijskog SDP-a „smiješi“ se i prilično siguran prolaz u Hrvatski sabor, međutim Dubravko Bilić već je objavio da ga zanima pozicija župana. Je li to, s druge strane, amicija Bilićeve protukandidatkinje Barbare Antolić Vupore? Ona je najavila da će se ponajviše baviti osnaživanjem varaždinske gradske organizacije, od koje, kako je rekla – očekuje i najveće rezultate.

Habekovu podršku Biliću nazvala je nekorektnom – zbog njihovog dosadašnjeg odnosa, dok je Bilić nju neizravno optužio za kupovanje glasova plaćanjem tuđe članarine. Javnu podršku, od istaknutiijh SDP-ovaca, Biliću su izrazili: Alen Kišić, Josip Hehet, Mirela Ivanković, Hrvoje Kovač, Mario Klapša, Luka Zrinski, i dr. Vupora će se svoju kandidaturu predstaviti sutra, a tada će možda biti i jasnije tko je na čijoj strani. Naime, pokušali smo provesti telefonsku anketu, međutim gotovo svi koje smo uspjeli dobiti – odbili su se izjasniti o svojim preferencijama: Neven Smoljanec, Zoran Svetec, Dražen Jagić, Srđan Šalig, Zlatko Sinković, Andreja Lepen... Neven Bosilj očekivano je izjavio da će, uz Miroslava Markovića, biti „dio Barbarinog tima“. Mladen Križanec je podijeljenog mišljenja, dok se Dragutin Šarec našalio kako bi „najrađe oboje“.

Neki od SDP-ovaca s kojima smo ovih dana razgovarali mišljenja su da će izbore odlučiti „stranački inženjering“ (evidentno aludirajući na Bilićevu prozivku Vupore), dok su drugi mišljenja da je „Habek mnoge zadužio“... Djelomično će se na unutastranačke izbore odraziti i odnos kandidata prema nacionalnoj politici SDP-a, za koju je Bilić izrazio snažno nezadovoljstvo, dok Vupora slovi kao „osoba kod koje Bernardić dolazi kući“....

Komentari