drava forester

5. Međunarodni disc golf turnir u Areni - Stotinjak disc golfera i jedan od najboljih igrača na svijetu

Objavljeno: 03.11.2016. 09:10

Zadnja izmjena: 03.11.2016. 09:36

Peti Međunarodni disc golf turnir Drava Forester održat će se u Varaždinu od 4. do 6. studenog održavati. Kod Gradske sportske dvorane zaigrat će stotinjak igrača iz cijele Europe, ali i SAD-a. Turnirska natjecanja odvijati će se na prostoru uz dvoranu „Arena“ tijekom petka, subote i nedjelje od 9 do 15 sati. Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 13:30 sati kada će se održati finalni dio natjecanja s najboljih pet igračica i igrača.

Igrači će tijekom ovo vikenda, osim u sportu, uživati u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družiti s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina te na taj način upoznavati kulturne i druge običaje domaćina.

Turnir je u Varaždinu prvi put organiziran 2012. godine, uz sudjelovanje 28 igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Norveške, a od tada se kontinuirano razvija i po broju sudionika kao i po količini popratnih sadržaja.

- Drava Forester postaje i turistički značajno događanje, a disc golf se pozicionira kao kvalitetan turistički proizvod koji bi mogao dati značajan doprinos razvoju sportsko-rekreativnog turizma u Hrvatskoj, kako na kontinentu tako i na moru - stoji u priopćenju organizatora trurnira, tvrtke Lagoda.

Posebno zadovoljstvo organizatorima pruža činjenica da će u turniru sudjelovati i američki disc golf profesionalac Philo Brathwaite. Ovaj stanovnik Los Angelesa koji je u desetogodišnjoj karijeri osvojio 21 turnir i novčane nagrade u ukupnom iznosu od preko 76 tisuća dolara trenutno je po rejtingu 25. igrač svijeta, a ovogodišnje svjetsko prvenstvo završio je na 21. mjestu.

 

Komentari