pu varaždinska

AKCIJA MARTINJE Iz policije mole vozače da ne voze pijani

Objavljeno: 07.11.2019. 12:23

Zadnja izmjena: 07.11.2019. 12:25

Ovog vikenda kao i sljedeći tjedan očekuje se povečani broj sudionika u prometu koji će slaviti "Martinje" te konzumirati alkohol. Zbog toga iz PU varaždinske upozoravaju da oni koji će piti ne voze.

Vezano uz to, policijski službenici će i pojačano nadzirati promet na cestama, posebno na mjestima na kojima su se događale teže prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Analizom prometnih nesreća, utvrđeno je da je vožnja pod utjecajem alkohola jedan od glavnih uzroka nesreća, a naročito je taj problem izražen u vrijeme noćnih sati vikendom, a u pravilu su krivci za takve promente nesreće mladi vozači. Iz policije upozoravaju da mladi vozači uopće ne smiju biti pod utjecajem alkohola.

Za prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, ovisno o utvrđenoj koncentraciji alkohola, vozača se može kazniti novčanom kaznom u iznosu od 700 do 20 000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana, izriče mu se i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima određene kategorije u trajanju do 12 mjeseci, te mu se u evidenciju upisuje do šest negativnih prekršajnih bodova. Akciju alkohol policijski službenici provest će sa subote na nedjelju 9./10. studenog, od 20 do 4 h.

- Zbog svega navedenog, radi zaštite svih sudionika u prometu, molimo vozače da u vrijeme proslave Martinja ne započinju upravljanje vozilima, ako su prethodno konzumirali alkohol, već da upravljanje vozilom odgode do otriježnjenja ili za vožnju angažiraju vozače koji nisu konzumirali alkoholna pića - poručili su iz PU varaždinske.

Komentari