provodi III. temeljni ogranak HDZ-a​​​​​​​

Besplatna pravna pomoć građanima kroz HDZ-ov „Smjerokaz za pravna i socijalna pitanja“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.03.2019. 14:25

Zadnja izmjena: 08.03.2019. 16:10

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan u petak je uz predsjednicu III. temeljnog ogranka HDZ-a Grada Varaždina Otiliju Cvetko i članicu izvršnog odbora III. temeljnog ogranka Željku Lukačević Dominko, održao konferenciju za novinare na kojoj su predstavili novu besplatnu aktivnost za građane koju je inicirao i provodi III. temeljni ogranak HDZ-a.

Kroz „Smjerokaz za pravna i socijalna pitanja“ građanima će se pružati besplatni pravni savjeti, prvenstveno pravne i socijalne tematike. Savjetnici će korisnike upućivati na propise i literaturu koja im može koristiti za rješavanje njihovih pravnih pitanja, na pružatelje pravne pomoći, na razna tijela i institucije na državnoj i lokalnoj razini, specijalizirana savjetovališta i slično.

Damir Habijan je na predstavljanju projekta ukazao na važnost pravodobnosti i točnosti informacija koje građani traže u svezi rješavanja svojih pravnih ili socijalnih problema i pitanja: „Smjerokaz je primjer kako se, nazovimo to „malim mjerama“, može pomoći Varaždinkama i Varaždincima. U svakodnevnoj komunikaciji s građanima došli smo do saznanja kako ljudi lutaju od institucija do institucija da bi dobili odgovor na neko pitanje ili informaciju. Upravo iz tog razloga odlučili smo našim sugrađanima na jednom mjestu, besplatno, pružiti podršku da dobiju pravodobnu i potpunu informaciju“, izjavio je Habijan.

Također je naglasio kako je aktivnost III. temeljnog ogranka HDZ-a koja se provodi na području 3. mjesnog odbora, dostupna za sve građane grada Varaždina: „Korisnici Smjerokaza su svi građani, a pogotovo oni koji pripadaju socijalno i ekonomski ugroženoj kategoriji građana. Njima su besplatno upućivanje i pomoć, u svrhu djelotvornog ostvarenja pravne i socijalne zaštite, najpotrebniji“.

„Smjerokaz za pravna i socijalna pitanja“ građanima će biti dostupan dva puta mjesečno, srijedom, od 16:30 do 18:30 sati. Prvi termin je 20. ožujka u prostorijama 3. mjesnog odbora Varaždin, Zagrebačka 17.

Komentari