400 porcija spremno za posjetitelje

BEZ ZELJA NEMA VESELJA Ove subote će se na placu spremati ukusna sarma - dođite i probajte

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.11.2018. 10:02

Zadnja izmjena: 13.11.2018. 10:05

'Bez zelja nema veselja', naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote od 9:30 održavati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će iduće subote za posjetitelje placa pripremiti čak 400 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe. Na događaju će nastupiti TS Špancir.

Manifestacijom 'Bez zelja nema veselja', Gradska tržnica želi pripremiti Varaždince na skori dolazak zime i podsjetiti kako je najbolji način za čuvanje zdravlja konzumacija domaće hrane i tradicionalnih nutritivno vrijednih jela. Pozivaju se stoga svi koji žele provesti ugodno prijepodne uz druženje i ukusnu hranu, neka obavezno posjete tržnicu iduće subote.

Komentari