tradicionalna manifestacija

BITKA ZA ČANJEVO Uprizorenje napada na utvrdu počinje u subotu u 18 sati

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 01.10.2020. 14:23

Zadnja izmjena: 01.10.2020. 14:23

Općina Visoko i udruga Praškocijeve haramije Čanjevo-Visoko u subotu 3.listopada organiziraju 15. zaredom povijesnu manifestaciju „Bitka za utvrdu Čanjevo“. Riječ je o prikazu života stanovnika utvrde u srednjem vijeku (1590. godina o kojoj postoji najviše podataka) te o bitci s Turcima.

Program manifestacije počinje u 14 biciklijadom koju organizira visočka udruga BK Guvernal, a namjenjena je svim uzrastima. U 15 sati predviđeno je podizanje logora vitezova/haramija, a od 16 sati počinje okupljanje gostiju i druženje. Opsada grada Čanjeva sa sudionicima Praškocijevim haramijama završit će noćnim napadom na utvrdu u 18 sati.

Napomena:

Molimo posjetitelje da se strogo pridržavaju svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, donesenih pojavom epidemije koronavirusa (COVID-19), kao i svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski. Molimo vas za odgovorno ponašanje, kako bi se zaštitilo ne samo vlastito zdravlje, već i zdravlje svih ostalih pripadnika zajednice. Također, savjetujemo posjetitelje da dođu u odjeći i obući prikladnoj za boravak u šumi.

Komentari