proštenje, glazba, sajam

Bogat program u Bednji povodom proslave Velike Gospe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.08.2017. 18:02

Zadnja izmjena: 09.08.2017. 18:10

Ove će se godine u Bednji održati bogat program proslave blagdana Velike Gospe, zaštitnice bednjanske župe.

Program će početi već u nedjelju, 13. kolovoza u 19.30 sati, večeri evergreena u izvođenju Kavalira, a odmah nakon završetka glazbene večeri na istom mjestu slijedi Kino pod zvijezdama, točnije, projekcija filma Bogovi Egipta, a svim posjetiteljima na raspolaganju će biti uobičajena ponuda koja prati filmske projekcije – od kokica do šećerne vune i sladoleda.

Središnji program održat će se na samu Veliku mešu, u utorak, 15. kolovoza. Počet će jutarnjom misom u 8 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će predvoditi župnik vlč. Neven Blažon.U 9.30 minuta načelnik općine Bednja Damir Poljak će u Općinskoj vijećnici prirediti svečani prijam za sve ugledne goste i uzvanike koji su najavili dolazak u Bednju, a među njima su i predstavnici Varaždinske županije te pojedinih gradova i općina, kao i župe Videm.

U 10.15 sati na prostoru ispred Osnovne škole u Bednji formirat će se svečana povorka koja će potom krenuti prema župnoj crkvi. Uz mještane i hodočasnike odjevene u tradicionalne starinske nošnje bednjanskoga kraja, u povorci koja će svečano proći našim mjestom bit će i članovi KUD-a Josipa Genca i Limene glazbe DVD-a Bednje te KUD-ova Cvetlinski zvon iz Cvetlina i Josipa Jedvaja iz Vrbna.

Proslava blagdana Velike Gospe potom će se nastaviti tradicionalnim pučkim proštenjem na Trgu sv. Marije, uz glazbeni program Bednjanskih štemera i Limene glazbe DVD-a Bednje te ponudom asortimana brojnih OPG-ova, tradicijskih i trgovačkih obrta, vinara, pčelara i drugih.

Za gurmansku ponudu pobrinut će se više ugostiteljskih obrta koji će i ovoga puta gladnim proštenjarima ponuditi kotlovinu i druge tradicionalne delicije koje su nezaobilazan dio pučkih proštenjarskih manifestacija.

Komentari