navratite!

Bogati program očekuje vas uz proslavu Sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom

Objavljeno: 05.07.2018. 17:26

Zadnja izmjena: 05.07.2018. 17:28

Blagdan zaštitnika Svibovca Podravskog svetog Benedikta slavi se 11. srpnja, a ove će godine, kao i mnogo godina prije, najsvečanije biti proslavljen u Svibovcu Podravskom kojem je svetac iz Nursije i zaštitnik.

Bogat program proslave počinje u petak, 13. srpnja kada će u večernjim satima koncert održati popularne Slavonske lole. Glavni dan proslave je subota, 14. srpnja kada će program početi u 14 sati otvorenjem tradicionalnog Svibovskog sejma, dok će u 16:30 svoje vještine pokazati vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski i njihovi gosti, a u 17 sati počinje prezentacija Svibovskih štrukli i zlevki. U 17:30 sati održat će se misa u kapelici sv. Benedikta, a nakon toga, na rasporedu je svečana sjednica Mjesnog odbora Svibovec Podravski.

Nakon sjednice održat će se, sada već tradicionalna, smotra folklora u organizaciji KUD-a Benedikt s mnogobrojnim gostima, a zabava će biti nastavljena uz bogat glazbeni program pod šatorom, u organizaciji Le Tresor caffea gdje će okupljene zabavljati Tarapana band i DJ Dado, a ulaz je slobodan.

Nedjeljna proslava rezervirana je za nogomet - u 16 sati se održava revijalna nogometna utakmica između Udruge Črepičar i Legendi, a od 17 sati organizirano je zajedničko gledanje finala Svjetskog prvenstva u nogometu. U zabavnom dijelu programa nastupit će Prvi srakarski tamburaši i DJ Zoka. 

 

Komentari