ciklus božićnih pjesama

Božićni koncert Zbora HRT-a održat će se 22. prosinca u remetinečkoj crkvi

Objavljeno: 19.12.2016. 19:16

Foto: Turistička zajednica Grada Novi Marof

Božićni  koncert koji Zbor Hrvatske radiotelevizije tradicionalno priređuje u arhitektonskim biserima kontinentalne Hrvatske, ove godine će se održati 22. prosinca s početkom u 19 sati u crkvi Blažene Djevice Marije Kraljice Svete Krunice u Remetincu kraj Novog Marofa.

Posjetitelji će u remetinečkoj crkvi uživati u glazbi dvojice suvremenih američkih autora,  Mortena Lauridsena i dobitnika nagrade Grammy Erica Whitacrea. Upravo za ovu prigodu hrvatski skladatelj Ivan Josip Skender skladao je ciklus božićnih pjesama za zbor i instrumentalni ansambl 'Raduval se Jezuš mali' na temelju starih hrvatskih crkvenih pjesama koje potječu iz Međimurja i Pomurja te onih objavljenih početkom 18. stoljeća u zbirci Cithara octochorda. 

Župni zbor iz Remetinca izvedbom skladbe po vlastitom izboru uveličat će blagdanski koncert, a za sam kraj oba zbora zapjevat će omiljene božićne pjesme i potaknuti publiku da im se u tome pridruži. Koncert se snima za televizijsko emitiranje koje je predviđeno na sam blagdan Božića na HRT1 s početkom u 13 sati. 

Komentari