'možemo svirati do jutra'

Bruno Langer i Atomsko sklonište večeras u 9 žestokom svirkom nastupaju na 12. Trash film festivalu

Objavljeno: 06.09.2017. 17:49

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 17:50

Foto: Facebook

Večeras Varaždinci imaju priliku na Kapucinskom trgu gledati uživo legendarni rock band Atomsko sklonište, predvođene njihovim osnivačem i živućom ikonom teškog zvuka ovih prostora Bruno Langerom.

Koncert započinje u 21 sat, a 15 minuta ranije Langer će se do trga dovesti svojom limuzinom, pa onda prošetati crvenim tepihom. Atomsko sklonište postoji već 40 godina, vrhunac su dostigli oko 1980. godine kada su izdali nekoliko odličnih albuma i niz pjesama koje se i danas rado vrte među rockerima, kao što su "Pakleni vozači", "Pomorac sam majko", "Za ljubav treba imat dušu", i mnoge druge. Doživjeli su brojne personalne promjene, a najbolnija je bila smrt njihovog frontmena Sergio Blažića. Ipak su opstali, pa i danas zvuče odlično, kao što možete vidjeti i na ovoj YouTube snimci nastaloj ove godine.

Varaždinska publika imala je već prilike slušati Atomce, no Langer je rekao da bi njihov nastup na 12. Trash film festivalu trebao biti doista poseban.

- Kao prvo, ni jedan naš koncert nije isti i nije samo jedan koncert u nizu. Svaki koncert je poseban i svaki ima svoj draž. Nismo takvi tipovi da dođemo negdje i da nešto bez veze drndamo. To će se večeras zasigurno i potvrditi. Jako nam puno znači nastupati u Varaždinu i to ponajviše zbog toga jer je prošli put kad smo nastupali bila stvarno jedna posebna atmosfera. Svirat ćemo cijeli naš opus. Pripremili smo svojevrsni presjek naših najvećih hitova u protekla četiri desetljeća. Atomsko sklonište postoji već 41. godinu tako da, ako treba, možemo svirati i do jutra - poručio je Langer.

Kao predgrupa kultnom hard rock bendu iz Pule nastupit će varaždinski trash metal bend Devastation čiji nastup na Kapucineru počinje u 20 sati. Festival će službeno biti otvoren u 19.30 sati u Kinu Gaj. Organizatori su pripremili pravi spektakl u kojem će, u skladu s temom ovogodišnjeg festivala, sudjelovati brojni superjunaci. Posebni gosti službenog otvorenja bit će cosplayevci iz Zagreba prerušeni u Thora, Lokija i Winter Soldiera iz Avengersa, Starlorda iz Guardians of the Galaxy i Sister Repentiu iz Warhammer 40k, a bit će tu i superjunaci Udruge Trash – Disco Ninja, Trashman i Demižon Boy. Svi programi Trash film festivala su besplatni, a više o programu možete pronaći na www.trash.hr

Komentari