u atriju županijske palače

NEŠTO NOVO I FINO! Uz Špancir, tu je i Bučograd gdje vas čekaju brojne delicije i radionice - navratite!

Objavljeno: 17.08.2018. 08:29

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 14:21

Osim što će Varaždin narednih 10 dana biti u znaku Špancirfesta, predstojeće dane, od 18. do 25. kolovoza, atrij Županijske palače obilježit će i Bučograd - manifestacija brojnih radionica i gastro delicija, čiji je glavni i prepoznatljivi sastojak buča i proizvodi od buče. Saznajte što vas očekuje već prvog dana, točnije u subotu, 18. kolovoza, od 9 do 14 sati. 

Prvi dan ove nove manifestacije posvećene buči i bučinom ulju počinje u subotu, 18. kolovoza kada ćete imati priliku kušati specijalitete naših baka i mama poput kučanskoga koščičjaka - jela od bučinih koštica, heljde, tikvača, heljdinog kruha u varaždinskom bučinom ulju, heljdinih palačininki s bučom i ostalo. U to vrijeme najmlađi će imati priliku okušati se u neobičnom tikvotrku, heljdoškolici, pjevanju uz Tikvomjuzu ili likovnim radionicama, a naučit će i kako se koštice iz tikve vade na tradicijski način, kako sfrknuti pravi pravcati Varaždinski klipič, te kako napraviti neodoljivi sladoled s Varaždinskim bučinim uljem.

Radionice su namijenjene djeci predškolske i školske dobi, a tema su likovne aktivnosti vezane uz izradu buča. Djeca će uz vodstvo i pomoć animatora moći izrađivati buče na puno kreativnih i zanimljivih načina sa različitim likovnim tehnikama i ponuđenim likovnim materijalima (kolaž papir, hamer papiri, škare, ljepilo, flomasteri, drvene bojice...). Također će im biti ponuđene i bojanke vezane uz spomenutu temu, a voditeljica je Ivana Mikulec.

Radionice će se odvijati subotama od 10 do 12 sati, a gastronomska ponuda predstavljat će se subotama od 12 do 14 sati. 

 

Komentari