pripremite se za porod

Budući roditelji ne propustite ciklus radionica o prirodnom porodu i saznajte puno korisnih informacija za vas i dijete

Objavljeno: 01.12.2017. 19:47

Zadnja izmjena: 01.12.2017. 19:51

Foto: Facebook

Dragi budući roditelji, ukoliko želite saznati sve potrebne informacije o porodu dođite na besplatne radionice o "Prirodnom porodu" koje će izvoditi certificirane osobe za vođenje tjelesnih aktivnosti u trudnoći.

Radionice su posvećene učenju o prirodnom porodu i održati će se kroz 3 termina na kojima ćete moći naučiti kako prirodni porod može započeti, koji je njegov tijek i kako završava te bitne pojedinosti ranog postpartuma.

Također, saznat ćete zbog čega je prirodni porod od izuzetne važnosti za samu majku, ali još i više za samo novorođenče, njegovo zdravlje i kasniji život, što mu takav porod „daruje“ i omogućava te koliko je bitan za kasnije lakše uspostavljanje uspješnog dojenja.

Osim toga, govoriti će se o „koktelu“ hormona koji savršeno „upravlja“ samim porodom te o fiziologiji samog poroda, a da biste se kvalitetno pripremili za porod, ukratko će se obraditi temu „Plana poroda“ i proći zajedno kroz njegove najbitnije stavke.

"Porod u pokretu" treća je radionica namijenjena trudnicama koju će voditi licencirana instruktorica za vođenje tjelesnih aktivnosti u trudnoći Petra Rok Ladić i na toj radionici ćete saznati kako možete koristiti svoje tijelo tijekom trudova i poroda te uz pomoć gravitacije smanjiti bolove, koje sve položaje možete koristiti u porodu i ostalo.

Datumi održavanja radionica su sljedeći:
-1. radionica: 7.12.2017. u 17,30h
-2. radionica: 14.12.2017. u 17,30h
-3. radionica: 21.12.2017. u 15,00h

Sve radionice su besplatne pa se radi ograničenog broja mjesta prijavite na mail: [email protected] ili u inbox Društvo Naša djeca Varaždin.
 

Komentari