jedni od najboljih na svijetu

Četvrtak rezervirajte za nastup jedinstvenog Ansambla LADO u varaždinskoj katedrali

Objavljeno: 21.12.2016. 20:00

Foto: Arhiva

Varaždinska publika će u četvrtak, s početkom u 20 sati u varaždinskoj katedrali imati jedinstvenu priliku uživati u nastupu Ansambla narodnih pjesama LADO čijih 39 vrhunskih plesača, ali i pjevača u izvornim narodnim nošnjama, uz pratnju 14 odličnih glazbenika izvodi vrsna glazbena djela izvorne narodne umjetnosti.

Koncerti Ansambla diljem svijeta nailaze na oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

LADO je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija, za svoj rad i zasluge u promicanju narodne baštine je primio mnoge nagrade i priznanja.

Kroz svoj rad Ansambl okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzi kologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom. Sve je to rezultiralo impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu koreografija i stotinama vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva

 

 

Komentari