organizira udruga branitelja hrvatske iz lepoglave

Dan oružanih snaga RH obilježava se u nedjelju u Lepoglavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.05.2017. 16:10

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 16:10

Foto: Arhiva EVaraždin

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i ove će godine, zahvaljujući udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava, biti obilježen u Lepoglavi. Ove nedjelje branitelji su priredili brojna zanimljiva događanja koja će se većinom održavati u Gradskom parku kod Doma kulture u Lepoglavi.

Program počinje u 8 sati, u lepoglavskoj župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, misom zadušnicom za sve poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te za sve pripadnike OS RH. Potom će, u 9.30 sati, kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi biti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave.

Program u Gradskom parku počinje u 10 sati od kada će se moći razgledati izložba ratnih eksponata od nekoliko braniteljskih udruga s područja Županije varaždinske, zatim vojna oprema među kojom se izdvaja specijalno oklopno vozilo MRAP, predstavljene će biti današnje Oružane snage te mogućnost vojnog školovanja i zapošljavanja u Oružanim snagama.

U okviru programa, udruga P.A.S. (Paintball, Airsoft i Survival) Lepoglava će sa srodnim klubovima koji se bave paintball, airsoft i survival aktivnostima, održati prezentacije i aktivnosti iz djelokruga svog djelovanja. U 12 će se sati započeti s podjelom vojničkog graha svim gostima i sudionicima manifestacije te druženjem.

Manifestaciji će uz branitelje, članove obitelji poginulih branitelja i građane, nazočiti i predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja te Grada Lepoglave.

 

Komentari