ove subote...

Dan planeta Zemlje: na placu osvojite platnene vrećice i kušajte zdrave specijalitete Udruge 'Medenjak'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.04.2018. 15:38

Zadnja izmjena: 17.04.2018. 15:38

Udruga 'Medenjak' u suradnji s Gradskom tržnicom i Čistoćom, na varaždinskom će placu u subotu apelirati na češću upotrebu ekoloških vrećica za kupnju, te pritom podijeliti čak 300 platnenih vrećica i počastiti posjetitelje placa delicijama iz vlastite kuhinje.

Gradska tržnica već drugu godinu podržava ovu akciju Medenjaka, a ove godine, Danu planeta Zemlje pridružuje se i tvrtka Čistoća u kojoj naglašavaju važnost odvajanja i recikliranja otpada jer se na taj način štetnost plastičnih vrećica za prirodu, svodi na minimum.  

Kupce na varaždinskoj tržnici u subotu očekuje čak 300 ekoloških platnenih vrećica, a osvojit će ih svi koji budu točni u jednostavnom i brzom eko kvizu.

Članice 'Medenjaka' često su na varaždinskome placu koji je njihova prva stanica u kupnji namirnica. Ovom će prigodom kupce na tržnici počastiti i jelima iz svoje kulinarske radionice, pa je ovaj događaj ujedno prigoda da se kuša ukusna zdrava hrana i nauči iz prve ruke kako se ona priprema.

Varaždinski plac će dakle i ove subote ponuditi razlog više za posjetu, a nakon Dana Planeta Zemlje, uskoro će slijediti i drugi događaji. Već za 5. svibnja najavljuje se obilježavanje 15. godišnjice velike obnove placa i dodjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka', a 27. svibnja održat će se 11. Varaždinski sejem.

Komentari