Bolest dobila nakon operacije koljena

Danas je Svjetski dan humanosti - pomozite Anji Pšag iz Cestice i spasite joj život

Objavljeno: 19.08.2016. 15:57

Zadnja izmjena: 19.08.2016. 15:58

Svake godine 19. kolovoza obilježava se Svjetski dan humanosti, stoga danas, više nego bilo koji drugi dan u godini, pokažimo empatiju i pomognimo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Anja Pšag iz Cestica ima 28 godina i boluje od algoneurodistrofije, bolesti poznate po skraćenici CRPS (RDS), koju je dobila kao posljedicu rutinske operacije patele koljena. Osim što degenerativno djeluje na strukture u operiranom koljenu, bolest ima i ozbiljne neurološke simptome, nalik onima koji boluju od multiple skleroze.

- Uvijek vedra i nasmijana djevojka koja je uživala u životu punim plućima. Planinarenje, priroda, more, ples, život - to su moje ljubavi... Oduvijek sam bila izrazito pozitivna osoba puna životne snage i borbenoga duha te, uz vašu pomoć, neću ni sada dozvoliti da me ovo trenutno stanje liši mogućnosti da živim “normalan” život. - kaže Anja, kojoj je svakodnevno funkcioniranje vrlo narušeno: - Što zbog neprestanih bolova, veoma otežanog kretanja, gubitka ravnoteže, gubitka osjeta u nogama, pa do problema s vidom, govorom, intenzivnim bolovima, oticanja nogu, otežanog pamćenja te drugim i svako malo novonastalim simptomima.

Nevjerojatni troškovi

Anjino je tijelo pod stalnim autoimunim napadom, a zbog pada imuniteta i ostalih nepoznatih uzroka uzroka krvna joj je slika toliko loša da joj je ozbiljno ugrožen život. 

Liječnici u Hrvatskoj kroz godinu i šest mjeseci nisu uspjeli pronaći adekvatnu terapiju. Spletom okolnosti rješenje Anjinih zdravstvenih problema nudi „Vital Kliniken“ u Njemačkoj u Bad Driburgu.

- Da vam samo približim cijenu mojega zdravlja: cijena analize krvi koju sam iz Hrvatske poslala u Armin Labs u Augsburg u Njemačkoj iznosila je gotovo 1.000,00 €, a jedan dan boravka u navedenoj klinici bez troškova lijekova koštat će me nešto manje od 300,00 €. Pretpostavka dr. Bennefelda jest da bi moje liječenje moglo potrajati od 2-3 tjedna pa sve do 2 mjeseca. - otkrila je Anja.

Račun za uplatu donacija

Anja Pšag

Cestica 42 208

  • Raiffeisen Bank tekući kunski rn.: HR1424840083232244573 (za fizičke osobe)
  • Raiffeisen Bank devizni rn.: HR4824840083292149318 (devizne uplate)
  • Raiffeisen Bank žiro rn.: HR6124840083116561721 (za pravne osobe)
  • Donacije preko crowdfunding kampanje: ovdje

VAŽNO: prilikom uplate, i to zbog Porezne uprave, potrebno je u opis plaćanja staviti doznaku: "Humanitarna donacija" i pored Vaše ime i prezime.

Komentari