od 16. do 18. rujna 2020.

DANI CIKLOTURIZMA Ludbreg domaćin konferenciji posvećenoj razvoju ove grane turističke industrije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.08.2020. 08:46

Zadnja izmjena: 13.08.2020. 08:47

Grad Ludbreg će od 16. do 18. rujna 2020. biti domaćin Danima cikloturizma 2020. – jedinoj i najvećoj konferenciji posvećenoj razvoju ove važne, održive, rastuće i iznimno vrijedne grane turističke industrije.

„Dani cikloturizma 2020“, projekt koji je kroz svoj cikloturistički brand „Trail – Full Cycling Experience“ pokrenulo varaždinsko poduzeće „SPOT d.o.o.“, specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda, u Ludbreg će dovesti brojne dionike razvoja tog sve važnijeg segmenta turističke industrije.

Na konferenciji će se okupiti predstavnici institucija, ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda te stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom cikloturističkom tržištu.

Ludbreg, čiji se turistički brend veže uz legendu o tom gradiću kao centru svijeta (Centrum Mundi), svoj turistički razvoj zasniva na sakralnom i izletničkom turizmu, a prometna povezanost,  bogata kulturna i povijesna baština, pejzažne ljepote i autentična gastronomska ponuda omogućavaju i cikloturistički razvoj.

Dani cikloturizma u Ludbregu kao osnovnu temu imat će razvojne mogućnosti koje cikloturizam pruža turistički manje aktivnim regijama, bilo da se radi o kontinentalnom dijelu Hrvatske, zaleđu obale ili ruralnim krajevima.

Komentari