Dani performansa i suvremenog plesa u Varaždinu

Objavljeno: 05.05.2011. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: www.perform-d-ance.com

U Varaždinu će ovog tjedna biti održani Dani performansa i suvremenog plesa PERFORM-D-ANCE, koji će početi u četvrtak i trajati do nedjelje, a u sklopu kojih će svoje performanse izvesti umjetnici iz Švedske, Italije, Njemačke i naravno Hrvatske.

Idejni začetnik i organizator manifestacije Ivan Mesek ističe da su unatoč kriznim vremenima i nedostatku novca organizirali kvalitetan i zanimljiv program.

Počet će u četvrtak performansom švedskog umjetnika Carla Michaela von Hausswolffa u varaždinskoj sinagogi, a nastaviti se u petak performansima Jelene Vasiljev koja će doći iz Italije i cijeli dan izvoditi performanse u izlozima u užoj jezgri grada.

Istog dana navečer u varaždinskom će kazalištu Branko Francesci održati predavanje o 10 godina performansa u Varaždinu, nakon kojeg će uslijediti performans Sandre Sterle iz Splita.

Dan kasnije, u kazalištu će svoj program izvesti umjetnica Nezaket Ekici, a u šetalištu Vatroslava Jagića predstavnik domaćih snaga Luka Bunić sa Emilom Hercegom, dok će u klubu Zvonimir Rogoz biti održana velika fešta u povodu 10 godina festivala.

Manifestacija će završiti u nedjelju, neformalnim druženjem s umjetnicima uz kavu na Kazališnom trgu.

Komentari