održana skupština..

Darko Marković novi predsjednik županijskog HSS-a

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.03.2018. 10:31

Zadnja izmjena: 12.03.2018. 10:31

Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec i vijećnik u Županijskoj skupštini, novi je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Varaždinske županije.

Marković je dobio jednoglasnu potporu svih prisutnih delegata na Skupštini održanoj ove nedjelje u Malom Bukovcu dok su za potpredsjednike izabrani Ivica Šantek, Sanda Golub, Robert Đuranec i Željko Šoštarić. Hrvoje Kapeš izabran je za tajnika županijskog HSS-a, a Neven Huđek novi je blagajnik. U Županijski odbor izabrani su Ines Borović, Mihael Magdić, Ilija Fijok i Slavek Repić. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora Krešimir Balija, Velimir Murić, Franjo Korpar te članovi Časnog suda Pavao Hudoletnjak, Branko Pintarić i Ružica Triplat.

U svom govoru, nakon dobivene potpore, novi čelni čovjek županijskog HSS-a Marković zahvalio se svima na ukazanom povjerenju koje za njega nosi veliku odgovornost.

- Obzirom na našu povijest u Varaždinskoj županiji, naša organizacija, stranka, ima problema, ali usprkos tome smatram da svoje biračko tijelo, svoje simpatizere i nadalje imamo, a što pokazuju dosadašnji rezultati na izborima. Sve to daje nam pravo da ubuduće, uz pojačan stranački rad na terenu, možemo vratiti članove, birače i poziciju koju je HSS imao i može imati u Varaždinskoj županiji već na slijedećim parlamentarnim, a zatim i lokalnim izborima - izjavio je novoizabrani predsjednik županijskog HSS-a Marković.

Najavio je stabilizaciju stranke, dizanje njenog rejtinga u županiji te nuđenje rješenja brojnih problema koji muče građane kao i nove projekte za daljnji razvoj svake općine, grada i na kraju same Varaždinske županije.

''Budućnost Hrvatske leži na HSS-u''

Na Skupštini je bio i predsjednik stranke Krešo Beljak koji je istaknuo da budućnost Hrvatske leži upravo na Hrvatskoj seljačkoj stranci. Zahvalio se članovima stranke u Varaždinskoj županiji koji su mu u dva navrata dali povjerenje da vodi stranku. Pozvao je novo rukovodstvo i sve članove u Varaždinskoj županiji da stave "glave skupa" i dok su godi oni tu stranka ima svoju budućnost. Pozvao je i na jačanje gradskih i općinskih organizacija širom županije. Siguran je da već na slijedećim lokalnim izborima HSS može imati svog župana u Varaždinskoj županiji.

Prije samog izbora predsjednika i novog rukovodstva izvješće o proteklom mandatu podnio je dugogodišnji predsjednik županijske organizacije Zvonimir Sabati koji je na njenom čelu  bio posljednjih 22 godine. Županijska organizacija zahvalila mu se imenovanjem na mjesto počasnog predsjednika. Uz zahvalu na suradnji Sabati je naglasio kako se ne sprema u "političku mirovinu" već će i dalje biti aktivni član stranke.

- Ja sam svakog člana stranke, od prvog dana u stranci, smatrao svojim prijateljem i tako je ostalo do danas. Radili smo puno i prošli smo zajedno puno toga – zaključio je Sabati.

Osim predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na Skupštini su bili i glavni tajnik stranke Ilija Čorić te novoizabrana predsjednica Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović. Čorić i Glasnović zaželjeli su novom rukovodstvu puno uspjeha u daljnjem radu uz poruku "Vjera u Boga i seljačka sloga".

 

 

 

Komentari