sponzorirana objava

Desetak poznatih varaždinskih umjetnika donira svoja djela za pomoć malenome Karlu

Objavljeno: 08.10.2020. 09:00

Zadnja izmjena: 09.10.2020. 13:48

U organizaciji Gradske tržnice i Zaklade solidarnosti grada Varaždina, na varaždinskoj će se tržniciu subotu, 10. listopada održati manifestacija 'Umjetnici svome gradu'na kojoj će gostovati varaždinski slikari i kipari okupljeni u humanitarnoj misiji – prikupljanju donacija za pomoć malenome Karlu.

Branko Bobić, Darwin Butković, Nedjeljko Krčar, Dražen Pavlović, Živko Toplak, Robert Garafolić, Ivan Mladenović, Jasmina Jakopanec, Silvija Benković, Rajko Novosel i Mladen Rajn donirali su u tu svrhu po jedno svoje djelo,a ona će sva biti ponuđena na prodaju u subotu, 10. listopada od 8.00 sati na varaždinskoj tržnici. Tom će prilikom pojedini umjetnici predstaviti svoj širi opus, a neki će i slikati uživo ili prirediti vlastiti performans.Događaj će voditi Krunoslav Čolo.

Gradska tržnica sudjeluje pokrivanjem troškova umjetnicima, a Zaklada solidarnosti grada Varaždina prikupljat će uplate za kupljene slike, te će ih nakon završene humanitarne akcije proslijediti roditeljima bolesnog djeteta. Organizatori događaja pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu do 10 sati na tržnicu i kupe donirane slike ili skulpture varaždinskih umjetnika jer sav prihod od prodaje namijenjen je za pokrivanje troškova liječenja malenog Karla.

Podsjećamo, maleni Karlo Keretić je beba stara svega nekoliko mjeseci kojemu je nakon poroda utvrđeno teško oštećenje mozga zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće. Karlo se već liječi u bolnici Acibadem u Istambulu, a zahvaljujući još ranije pokrenutoj inicijativi Kad se male ruke slože, te uplatama mnogobrojnih građana iz cijele zemlje, prikupljeno je već oko 60.000 eura. No kako su troškovi liječenja kao i boravka roditelja u Turskoj izuzetno visoki, svaka pomoć i dalje je više nego dobrodošla.

Komentari