ISPRED ŽUPANIJSKE PALAČE

Danas Međunarodna izložba bučinih ulja uz kulinarski show, prezentacije i degustacije

Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria organizira Međunarodnu izložbu, dok Izložbu bučinih ulja sjeverozapadne Hrvatske organizira zajedno s Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.05.2019. 09:06

Zadnja izmjena: 25.05.2019. 09:11

Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria organizira Međunarodnu izložbu, dok Izložbu bučinih ulja sjeverozapadne Hrvatske organizira zajedno s Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

Proizvođači iz četiriju država, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske, prijavili su rekordna 184 uzorka bučinih ulja koja se natječu za titulu šampiona i nagradu od 15.000 kuna. Otvorenje Izložbe je u 10 sati, nakon čega slijedi predavanje te izlaganje Ocjenjivačke komisije, a vrhunac će biti u 11.30 sati kada će biti proglašena najbolja ulja te dodijeljene diplome i priznanja. U 12 sati će svi zainteresirani moći probati i usporediti sva bučina ulja pristigla na izložbe.

Već od 9 sati ispred Županijske palače počinje program za posjetitelje, koji će na više od 20 izložbeno-prodajnih štandova moći kupiti ulje i druge proizvode. Četvorica vrhunskih kuhara, Damir Crleni, Marin Pozder, Marin Sambolek i Ivan Tomas, priredit će kulinarski show „Varaždinsko bučino ulje“. Zanimljiv program priređuje i Udruga Hajdina, a Dječji vrtić Zeko radionicu na temu Bučina koštica.

PROGRAM

Županijska palača, Franjevački trg 7, Varaždin

10 h - Otvorenje Izložbe

10.20 h – Predavanje - dr. sc. Sandra Balbino, Prehrambeno biotehnološki fakultet

11 h - Interpretacija rezultata ocjenjivanja – Bioinstitut d.o.o. Čakovec

11.30 h - Proglašenje najboljih ulja, dodjela diploma i priznanja

12.00 h - Degustacija bučinog ulja

 

POPRATNI SADRŽAJ

Od 9 sati:

-  izložbeno-prodajni štandovi ispred Županijske palače

- Kulinarski show: Damir Crleni - predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza

                                Marin Pozder - restoran Bedem, Varaždin

                                Marin Sambolek - restoran hotela Turist

                                Ivan Tomas - restoran Fontana Crnković

- Udruga Hajdina: prezentacija pripreme Kučanskog koščićjaka i drugih jela od hajdine, kuhanje ulja na starinski način, prezentacija izrade koščičjaka "uživo", heklanje i vezenje motiva tikve na licu mjesta

- Dječji Vrtić Zeko: radionica na temu Bučina koštica

Komentari