povodom dana grada marofa

Dođite u Marof : Obucite traper, prisjetite se 80- tih godina i osvojite nagradu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.06.2017. 08:38

Zadnja izmjena: 01.06.2017. 08:38

Za sve koji se s nostalgijom prisjećaju 80-ih godina, ali i one mlađe koji tek otkrivaju glazbu i kulturu ludih 80-ih, dobra vijest stiže iz Marofa. Naime, povodom Dana grada Turistička zajednica organizira događaj ''Sastanak u traperu''  na kojem će na razne načine oživjeti vrijeme 80-ih, koje mnogi pamte i kao “zlatno doba Marofa”.

Sastanak u traperu održat će se u petak 9. lipnja ispred i u prostoru “Stare škole” s početkom u 16 sati. Posjetitelje između ostalog tamo čeka izložba fotografija vezana uz doba 80- tih, modna revija, Matija Maltar koji će glazbu puštati s vinil ploča te z koncert Azra tribute benda Fantom slobode

Kako nam je kazala Renata Horvatić iz Turističke zajednice, ideja za Sastanak u traperu došla je zbog prisjećanja na veliki koncert koji je 30. svibnja 1981. godine pod nazivom Veliki muzički sastanak održan u Novom Marofu. Na Muzičkom sastanku svirali su Parni valjak, Drugi način, Drago Mlinarec, Aerodrom i drugi rock bendovi koji su tada žarili i palili scenom, a malo je poznato kako je to bio prvi veliki koncert na otvorenom u našem kraju!

Također, poželjno je da na Sastanak u traperu dođete u ''levisicama'' ili u nekom drugom Levi's komadu jer najbolji stajling osvaja 500 kuna.

 

 

 

 

.

Komentari