70 godina CTK-a

U petak u HNK-u nastupaju Đani Stipaničev i tamburaši sa skladbama maestra Siniše Leopolda

Objavljeno: 19.10.2016. 14:05

Foto: YouTube/Screenshot

Ovoga petka s početkom u 19.30 u varaždinskom HNK održat će se veliki autorski koncert Siniše Leopolda, na kojemu će nastupiti Đani Stipaničev, dva tamburaška orkestra i drugi gosti.

Početak je to proslave 70. godine postojanja Centra za tradicijsku kulturu (CTK), koji je svoje djelovanje započeo pod imenom KUD "Vilko Jurec", pa se potom jedno vrijeme zvao i KUD "Varteks". Razlog za slavlje ima i maestro Siniša Leopold, koji obilježuje 30 godina svog profesionalnog rada tijekom kojega je napisao brojna tamburaška djela - između ostalog i desetak njih za CTK.

- Glazba je zvonka radost koja nas oplemenjuje, a naša tambura melem za srce i dušu. - izjavio je povodom koncerta maestro Leopold.

Uz tamburaše CTK-a nastupa i tamburaški orkestar HRT-a, koji je jedini takav profesionalni orkestar na svijetu. Vokalni će solisti biti Đani Stipaničev, naša sopranistica Valentina Geci Koren, zatim Matija Boršćak, ženski vokalni sastav Fijolice i Klapa Marof. Ulaznice su po simboličnoj cijeni od 20 i 40 kn.

 

Komentari