14 dvorišta u povijesnoj jezgri

Dođite u subotu na Festival varaždinskih dvorišta

Objavljeno: 26.06.2017. 11:53

Zadnja izmjena: 26.06.2017. 11:56

U subotu, 1. srpnja bit će održan Festival varaždinskih dvorišta kojeg treću godinu zaredom organizira Turistička zajednica grada Varaždina, najavila je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth u dvorištu palače Sermage.

Vrata će otvoriti 14 dvorišta smještenih u povijesnoj jezgri grada, u kojima će Varaždinci i njihovi gosti moći uživati u raznovrsnim umjetničkim, edukativnim i zabavnim programima.

  • Festival varaždinskih dvorišta pokrenut je prije tri godine s ciljem obogaćivanja turističke ponude i povećanja posjećenosti povijesne jezgre, a protekla dva izdanja rezultirala su velikim brojem posjetitelja i povećanjem turističkog prometa u povijesnoj jezgri. Ove su godine u Festival uključena tri nova dvorišta a u svim je dvorištima za posjetitelje pripremljen zanimljiv sadržaj, od izložbi, radionica, glazbenog programa, predstave do šnajderaja i varaždinskog buvljaka, istaknula je Toth te pozvala Varaždince da dođu na Festival varaždinskih dvorišta i subotu iskoriste za otkrivanje i uživanje u najintimnijim dijelovima grada.

Programi u dvorištima bit će održani od 10-13 i 17-22 sata, a u mnoštvu umjetničkih, zabavnih i edukativnih sadržaja svatko će moći pronaći nešto za sebe. Svi su programi na festivalu besplatni, a u slučaju kiše Festival varaždinskih dvorišta bit će održan u subotu 8. srpnja.

Komentari