Sedmo izdanje manifestacije

Donosimo program ovogodišnjih Lepoglavskih dana - tri dana glazbe, zabave i tradicije!

Grad Lepoglava

Objavljeno: 01.07.2016. 16:33

Zadnja izmjena: 01.07.2016. 16:33

Foto: Grad Lepoglava

Trodnevna turističko-zabavna manifestacija Lepoglavski dani ove će godine doživjeti svoje sedmo izdanje, a posjetiteljima nudi pregršt sadržaja –sajmove, koncerte, dječji program, zabavne igre,izložbe i prezentacije.

Od 8. do 10. srpnja, kad će trajati Lepoglavski dani, Gradski će park u Lepoglavi biti centralno mjesto svih zbivanja. Organizatori su pripremili i lunapark za djecu u Gradskom parku, razgledavanje nalazišta poludragog kamena ahata i ugaslog vulkana na Gaveznici, razgled povijesne jezgre i vožnju električnim biciklima.

Manifestacije počinje u petak, 8. srpnja, u 19 sati otvaranjem izložbe fotografija „Kroz objektiv“ Foto kluba Deseti K . Od 20 sati na glavnoj će pozornici u Gradskom parku nastupiti KUD Lepoglavski pušlek, a u 22 sata počet će zabavna večer uz nastup grupe Pirati.

U subotu Sinovi Zagorja i prezentacija automobila

U subotu, 9. srpnja, od 10 pa do 20 sati posjetitelji će u Gradskom parku moći razgledati 14. Sajam turizma i enogatronomije, Međunarodni sajam minerala i izložbu malih životinja, a u zagorskoj klijeti kušati vina na 8. Susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži.

U Gradskom parku u 10 sati počinje dječji program. Od 15 do 18 sati u Gradskom će parku posjetitelji moći pratiti prezentaciju airsofta. U 16 sati kreće natjecanje u pripravi kotlovine „Pri klijeti“, dok će u 18 sati Klub mladih filatelista „Trakošćan“ i Hrvatska pošta  promovirati poštanski žig i prgodne razglednice izdane povodom Lepoglavskih dana 2016.

S početkom u 17 sati održat će se zumba party, a glavni program subotnje večeri počinje u 19 sati - koncert Limene glazbe Lepoglava i gostujuće limene glazbe iz slovenske Občine Železniki. Nakon koncerta Limene glazbe, u 21:30, počinje zabavno-plesna večer uz grupu Sinovi Zagorja. U večernjim će se satima, moći teleskopom promatrati planete i zvijezde.

Tijekom subote, 10 do 19 sati, na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta održavat će se „2 fast even 4 Zagorje“  – prezentacija automobila s posebnom opremom uz cjelodnevni zabavni program. U sportskoj dvorani Oš Antre Starčevića Lepoglava u 13 će sati početi memorijalni rukometni turnir koji se igra u sjećanje na Dragutina Godinića – Bađu.

Revija domaćih muzikaša i zagorske glazbe u nedjelju

I u nedjelju, 10. srpnja, od 10 do 20 sati, moći će se u Gradskom parku razgledati sajmovi i izložbe. Od 10 do 17 sati Gradski će park biti poprište 3. Lepoglavskih zabavnih igara u kojima će snage odmjeriti 9 ekipa mjesnih odbora s područja grada Lepoglave. DVD Lepoglava u 12 će sati otvoriti  vrata vatrogasnog doma i omogućiti razgleda vatrogasne opreme i besplatnu vožnju vatrogasnim vozilima.

Vrata vatrogasnog doma bit će otvorena do 18 sati, kad je u Gradskom parku na rasporedu javna pokazna vatrogasna vježba. Na glavnoj će pozornici u 19 sati početi „Revija domaćih muzikaša i zagorske glazbe“.  I nedjeljne će večeri biti moguće teleskopom promatrati planete i zvijezde.

Komentari