Automobil i kultura mobilnosti

Druženje s groficom Lujzom i automobilima u zagrebačkom Tehničkom muzeju

Objavljeno: 26.02.2016. 21:11

Zadnja izmjena: 27.02.2016. 10:06

Uz izložbu Automobil: kultura mobilnosti u nedjelju, 28. veljače u trajanju od 11 do 13 sati, održati će se u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla  dramska izvedba u kojoj sudjeluje dvojnica grofice Lujze Erdődy  uz prigodne radionice...

U suradnji s volonterima koji se bave popularizacijom djela grofice Lujze Erdődy, putem dramske izvedbe u postavu izložbe predstavit će se značajniji događaji iz života grofice Lujze.

Grofica Lujza najznačajnija je ličnost novomarofske povijesti s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Bila je velika dobročiniteljica, osnivateljica zaklada za siromašne, podupirateljica raznih humanitarnih i građanskih udruga te škola i crkava.

Suprug grofice Lujze, grof Rudolf Erdődy bio je veliki zaljubljenik u tehniku i automobile te prvi predsjednik I Hrvatskog automobilnog kluba osnovanog 1906. godine u Zagrebu.

Grofica će posjetiteljima ispričati kako je bilo živjeti uz njega, opisati njegove brze vožnje tadašnjim automobilima za koje je plaćao čak i novčane kazne.

Nakon izvedbe uslijedit će i praktične radionice namijenjene uzrastima do 12 godina starosti.

Autor programa je Tibor Martan, a uz njega su voditelji radionica Ana Martan, Štefanija Vuk, Štefanija Turković i Jasna Jež.

U dramskoj izvedbi sudjeluju Dubravka Baneković, Helena Baneković i Iva Jež dok je koordinatorica Katarina Ivanišin Kardum.

 

Komentari