najava adventa

eTV: ADVENT U VARAŽDINU Pavel, Detour, Vatra, prošireno klizalište, kuća Djeda Mraza - evo što vas još očekuje

Objavljeno: 18.11.2016. 11:07

Zadnja izmjena: 18.11.2016. 12:42

Foto: Sonja Ognjenović

25. studenog započet će program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu, popraćen bogatim glazbenim programom. Neke stvari su ostale iste kao i prethodnih godina, ali ima i noviteta, kao proširenje klizališta. 

>>eTV: ŠPANCIRFEST POSLOVAO S MINUSOM Jelena Toth potvrdila: "Ostvaren je manjak od 766 tisuća kuna"

- Želja nam je bila da napravimo još jednu kvalitetnu Ledenu čaroliju pa smo ove godine napravili još jednu stazu na Kapucinskom trgu, povećali smo je za 30%, ove godine će ledena površina biti 1150 metara kvadratnih, što je druga ledena površina u Hrvatskoj - izjavio je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

 

Ove godine, Advent će spojiti dva gradska trga, Kapucinski i Korzo. Ove godine program se sastoji od "Ledene čarolije" na Kapucinskom trgu i "Bijelog Korza".

- U Ulici Ankice Opolski bit će smještena prigodna prodaja, desetak kućica, i to su kućice koje ćemo ove godine preseliti sa Franjevačkog trga. Dalje krećemo Trgom slobode, gdje će biti kućice varaždinskih obrtnika. Dućansku ulicu pokušat ćemo ove godine dodatno božićno ukrasiti s obzirom da njegujemo imidž grada koji njeguje kreativu - objasnila je Jelena Toth, direktorica Turističke zajdnice Grada Varaždina.

Bijeli Korzo nudit će bogatu ugostiteljsku ponudu, šumu, vlakić Djeda Mraza te glazbeni program kroz četiri subote.

Prvu subotu, 26. studenog nastupa Pavel, u subotu 3. prosinca dolazi Christmas Trio, 10. prosinca svira Hrvatska funk delegacija, a završava se 17. prosinca sa Soulfingersima

Tu je i Dan Grada Varaždina, povodom kojeg će u utorak 6. prosinca na Kapucinskom trgu nastupiti Mel&Mindmills te bend Detour.

Na dočeku Nove godine svirat će Vatra, na Kapucinskom trgu zasjat će vatromet, a održat će se i tradicionalna 39. Međunarodna novogodišnja utrka.

Komentari