saznajte što nam se sprema u budućnosti

Fizičar i znanstvenik Ivica Puljak ponovo u Varaždinu - govorit će o budućnosti svemira i ljudskog roda

Objavljeno: 18.03.2018. 11:30

Zadnja izmjena: 18.03.2018. 11:45

Nakon izuzetno posjećenih predavanja Nenada Bakića, Borisa Blažinića, Joannisa Pournarasa, Lovorke Gotal Domitrović i Ane Rakić te nakon više od godinu dana, ponovo nam u goste dolazi fizičar i redoviti profesor na FESB, Ivica Puljak koji će govoriti o budućnosti svemira i ljudskog roda. 

Ovog puta, profesor Puljak dolazi nam u goste s jedinstvenim predavanjem - „BUDUĆNOST SVEMIRA I LJUDSKOG RODA“ koje će se održati u ponedjeljak, 19. ožujka u Park Boutique Hotelu, s početkom u 20 sati.

Pitanja poput: Što očekuje planet Zemlju i Sunčev sustav u bližoj i daljoj budućnosti ?Kakva je budućnost ovog dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir? Kakva je bliska budućnost ljudskog roda i slično, zasigurno su si mnogi postavili. 

Suočeni smo s izazovom klimatskih promjena, umjetne inteligencija, globalizacije i općenito brzog napretka tehnologije, a kako se najbolje suočiti s ovim pitanjima i izazovima, jedna je od najvažnijih tema ovog predavanja na koje je ulaz besplatan. 

Inače, Ivica Puljak redoviti je profesor fizike na FESB-u gdje je diplomirao elektrotehniku. Magistrirao je fiziku u Zagrebu te doktorirao u Parizu i član je CMS kolaboracije na CERN-u od 1994. godine, gdje je koordinirao rad od oko stotinjak fizičara iz cijeloga svijeta u potrazi za Higgsovim bozonom.

Također, član je MAGIC kolaboracije od 2009. godine, koja na Kanarskim otocima upravlja dvama teleskopima za detekciju gama zraka i autor je više od 400 znanstvenih radova i prezentacija na znanstvenim skupovima, a aktivno se bavi popularizacijom i promocijom znanosti.

Komentari