umijeće obrane

FOTO Od sada u Fight Cluba Kovačić imate priliku naučiti Ninjutsu - tisućljetnu japansku borilačku vještinu

Objavljeno: 18.03.2018. 10:50

Zadnja izmjena: 18.03.2018. 10:59

Od 1. ožujka u prostorijama Fight Cluba Kovačić možete se upisati u školu Ninjutsu-a. To je vise od tisuću godina stara drevna borilačka vještina nastala u Japanu, a učenje Ninjutsu-a je dugo godina bilo zatvoreno za javnost i učilo ga je samo par stotina Japanaca. No, sada i vi imate priliku naučiti ovo drevno umijeće borbe. 

U Fight Clubu Kovačić imate priliku vidjeti kako se nekada učio izvorni Ninjutsu, a naglasak je na borbi golim rukama - Taijutsu, gdje se koriste razne tehnike napada na određene vitalne točke na tijelu, razne poluge, bacanja i gušenja. Osim toga, rade se razne tehnike koje predstavljaju vrlo učinkovit sustav samoobrane, pogodan za sve uzraste. 

Trener, odnosno sensei Drago Trebaljevac, vlasnik crnog pojasa 1. dan, učio je Ninjutsu u Japanu od glavnog majstora Masaki Hacumi-a te je kod njega polagao za crni pojas. Treninzi Ninjutsua u F.C Kovačić održavaju se ponedeljkom od 18, srijeda i petak od 20 sati i otvoreni su za sve uzraste. 

Također, otvorena je nova grupa za yogu u kojoj se vježba Ashtanga basic i Hatha yoga za početnike sa asanama, pranayamama i tehnikama disanja, koje vodi licencirana voditeljica. Grupa je mješovita, odnosno mogu vježbati žene i muškarci, a trening se održava utorkom i četvrtkom od 21 sat. 

Komentari