u Širokim ledinama

FOTO: U Dječjem vrtiću "Bajka" započela je ekološka akcija sadnje - pogledajte kako to rade mališani

Objavljeno: 06.11.2018. 10:59

Zadnja izmjena: 06.11.2018. 11:10

Foto: Dario Jurčević

U Dječjem vrtiću "Bajka", u Širokim ledinama u Varaždinu, započela je ekološka akcija pod sloganom "Djeca - djeci. Drvo posadi, prirodu nagradi!", a biti će posađeno ukupno 37 sadnica i ukrasnog bilja, a uz samu sadnju bilja uključena su i djeca te predstavnici Grada Varaždina.

Riječ je o sadnicama i ukrasnom bilju koje je tvrtka Astra Zeneca donirala Dječjem vrtiću „Bajka“, a koji je, budući da već imaju estetski i hortikulturalno uređen okoliš, odlučio veći dio donacije proslijediti Gradu Varaždinu za uređenje okoliša dječjeg vrtića i škola kojima je osnivač.

Cilj navedene ekološke akcije je potaknuti socijalnu osjetljivost najmlađih generacija za brigu o lokalnoj zajednici, prirodi te međusobnu suradnju gradskih i privatnih ustanova kao dobrih partnera koji zajedno rade za dobrobit djece grada Varaždina. Sama vrijednost doniranih sadnica i ukrasnog bilja je ukupno 3380 kuna, a bit će raspoređene na Dječji vrtić „Bajka“, Dječji vrtić „Varaždin“ Gortanova, Dječji vrtić „Varaždin“ – objekt Aleja, Dječji vrtić „Varaždin“ objekt Koprivnička i VI. osnovna škola Varaždin.

- Mi smo se odlučili dati donaciju Gradu Varaždinu, te se zahvaljujemo Gradu na mogućnosti za sadnju novih sadnica i naravno Dječjem vrtiću Bajka kao partneru ovog projekta - kazao je Damir Nevjestić direktor Astra Zeneca

- Ovo je jedan dodatni iskorak u povijesti grada. Tvrtka Astra Zeneca u suradnji s Dječjim vrtićem je donirala sadnice, tako da je to jedna hvale vrijedna inicijativa, malo smo oplemenili krajolik i prirodu i nadam se da će ovakvih akcija biti više u Varaždinu - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar.

- Mi smo naš prostor i okruženje prilagodili učenju djece da bi nekako tu prirodu doživjela na neposredan način, a u razvoju je to jako važno, osobito u ovo sada vrijeme. Pa onda smo i prionuli sadnji različitog naročito autohtonog drveća, isto tako vrt gdje oni uče što i kako raste, što štiti koju voćku ili povrće od nekih napasnika - objasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića "Bajka" Jadranka Stanković.

Komentari