moćni plesni solo

FOTO|VIDEO Uživajte sljedećeg utorka u suvremenome plesu i nagrađivanoj predstavi 'Anatomija mačke'

Objavljeno: 13.12.2017. 08:37

Zadnja izmjena: 13.12.2017. 08:38

Sljedećeg utorka u varaždinskom HNK s početkom u 19:30 sati za sve ljubitelje fizičkog kazališta i suvremenog plesa stiže prava poslastica - plesna predstava "Anatomija mačke" autorica Petre Hrašćanec i Ksenije Zec.

Riječ je o moćnom plesnom solu za čiju je izvedbu Petra Hrašćanec nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta, iako ju je već ranije osvojila. "Anatomija mačke" u Varaždin stiže kroz suradnju HNK Varaždin s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava spaja tehniku suvremenog plesa sa studijom anatomije životinja, izmičući apsolutnoj kontroli interpretacije pa svaka izvedba ostvaruje mogućnost novoga gledanja. - Tjera te da se smiriš i da shvatiš da postoji vrijeme trajanja neke određene akcije i da jednostavno probaš uživati u tome što se sada događa ispred tebe- - , kazala je Petra Hrašćanec. Kritika izvedbu opisuje kao kompaktnu, napetu i s neočekivanim rješenjima, a karakterizira ju raskošan koreografski zapis obje autorice. Predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Umjetničke organizacije 21:21. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta.

 

Komentari