međunarodni dan holokausta

GALERIJSKI CENTAR U petak posjetite izložbu fotografija Sare Horvatić

Objavljeno: 24.01.2017. 08:08

Zadnja izmjena: 24.01.2017. 10:17

Izložba fotografija pod nazivom 'Nestvarnost istine' mlade fotografkinje Sare Horvatić otvara se u petak u 20 sati u varaždinskom Galerijskom centru, povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Na jednodnevnom posjetu zloglasnom nacističkom logoru Auschwitz-Birkenau, Sara je snimila 21 fotografiju koje pokušavaju kronološki pratiti njezin put kroz ovu izložbu.

Budući da sam kompleks svojim izgledom podsjeća na tvornicu, 'Nestvarnost istine' idealan je naziv za mjesto koje svojom arhitekturom i izgledom na prvi pogled ne odaje surovu stvarnost antiljudskih zločina koji su počinjeni na tome mjestu, stoji u recenziji Sunčane Habek, prof. povijesti umjetnosti i sociologije. 

 Sara Horvatić je fotografski entuzijazam pokazala vrlo rano, još kao osnovnoškolka. Svoj uzlet u fotografiji doživljava na 17. Školi medijske kulture Dr.Ante Peterlića u Trakošćanu  kada postaje aktivni amaterski fotograf. 

Dobitnica je brojnih umjetničkih nagrada. Jedna od najznačajnijih nagrada je nagrada za najbolju fotografiju varaždinskih srednjih škola 2015./2016..Do sad je imala tri skupne izložbe, prvu na 17. Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić u Trakošćanu, drugu povodom 10. Godina Druge gimnazije Varaždin a treću na Ljubeškom sejmu 2016.

Komentari