dan općine vinica

Hrvatski komorni orkestar u Vinici

Objavljeno: 23.05.2016. 08:43

Zadnja izmjena: 23.05.2016. 08:47

Koncert Hrvatskog komornog orkestra, održat će se  u nedjelju  29. svibnja, kao posljednji u nizu  događaja u sklopu obilježavanja Dana Općine Vinica i 130 godina od osnivanja  općinske uprave, te ujedno i 25 godine hrvatske državnosti.

Potrebno je naglasiti kako je idejni začetnik Hrvatskog komornog orkestra klarinetist Anđelko Ramuščak koji je želio potaknuti komorne sastave da izvode orkestralnu literaturu i dati priliku mladim glazbenicima da se predstave i steknu prva orkestralna iskustva. Kroz sve ove godine Hrvatski je komorni orkestar ugostio više od 600  domaćih umjetnika, praizveo je više od 100 dijela  hrvatskih skladatelja, a  orkestrom su ravnali naši eminentni dirigenti: Berislav Klobučar, Milan Horvat, Uroš Lajovic, Milan Turković, Rudolf Klepač, Ivan Repušić i drugi.

Na repertoaru  koncerta   Hrvatskog komornog orkestra u Vinici   pod ravnanjem Mirana Vaupotića  te uz mladu Rutu Bobić na violini , naći  će se  dijela Luke Sorkočevića – Simfonija  br. 6 u D-duru, Davora Bobića – Koraci kroz Yad Vashem za violinu i orkestar i Josepha Haydna – Simfonija rastanka.

Koncert će se održati u crkvi Sv. Marka ev.  s početkom u 19,00 sati, a ulaz je slobodan.  

Komentari