ludbreg već luduje

Htjeli biste malo izaći i dobro se zabaviti za male novce? Onda su današnji fašnici idealni baš za vas

Objavljeno: 04.02.2018. 10:55

Zadnja izmjena: 04.02.2018. 10:59

Foto: Arhiva

Danas je idealna prilika da malo izađete vani - sunčano je, nema vjetra, a čak je i temperatura prešla nulu. Bilo bi stoga šteta ostati u domovima, a ako ne biste htjeli neku skupu zabavu - onda su fašnici ono pravo.

Neka mjesta su ih već imala, neka će ih tek imati, a danas su na redu Ludbreg i Ivanec. ‘Črni maček ludbreški’ već je započeo s ludovanjem, maškare su spremne da za dan ovogodišnjeg ludbreškog karnevala preuzmu gradsku vlast. Budnicom u 7 sati građani su pozvani na ustajanje i zabavu.. Okupljanje maškara bit će od 13 sati na Trgu slobode. Povorka kreće u 14 sati prema gradskom trgu gdje će se pripremiti zabavni program. Među njima će biti i Fašnički svatovi, zaštitni znak ludbreškog karnevala. Dakako, sve skupine maškara predstavit će se kratkim zabavnim programom. 

Na Ivonjskom fašniku svoje sudjelovanje u povorci najavilo je dvadesetak organiziranih skupina iz Slovenije i sjeverozapadne Hrvatske, a očekuje se dolazak više od 600 maškara. Dolazak su potvrdili kurenti iz nekoliko slovenskih mjesta te maskirane skupine iz okolice Ivanca, ali čak i iz Murskog Središća. Predvodit će ih, dakako, domaćini iz ivanečke Maske. Nakon što, uz larmanje i norije, prošetaju ivanečkim ulicama te se domognu ključeva grada koje će im uručiti gradonačelnik Milorad Batinić, maškare će proglasiti Fašničku Republiku te nakon toga početi sa središnjim programom na gradskoj špici koji će, po običaju, završiti spaljivanjem Fašnika. Svi sudionici potom će zabavu nastaviti u velikoj dvorani KTC-a Ivanec, uz topli ručak, glazbu i fašnički ples.

Obratite pozornost na regulaciju prometa

Dolazak povorke na gradsku špicu, ispred Gradske vijećnice, očekuje se oko 14 sati. Za vrijeme održavanja manifestacije, u Ivancu će na snazi biti i posebna regulacija prometa. Središnji trg bit će zatvoren za promet, odnosno, promet će se zatvoriti u Malezovoj (kod Chibe), u Nazorovoj (kod Poštanskog ureda), u Rajterovoj (kod Gost&one) i u Varaždinskoj (kod ulaza u Arnoldovu), a vozila će prometovati obilaznim pravcima.

Slično očekujte i u Ludbregu, osobito ako prolazite Gundulićevom ulicom, kuda će se kretati povorka.  Naravno, mislimo da će vam puno bolje i zabavnije ako se priključite stotinama maškara u Ludbregu i Ivancu, namjesto da se autom probijate zaobilaznim pravcima ili se živcirate čekajući raščiščavanje gužve. Jer će zabava potrajati...

Komentari