pomozimo tonkici

Humanitarna akcija za 18-mjesečnu Antoniju

Objavljeno: 06.06.2016. 14:52

Zadnja izmjena: 06.06.2016. 14:58

U ponedjeljak, 20. lipnja 2016.  u 20 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu održati će se humanitarna izvedba predstave Molière/Gerić/Kerekeš OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR. Prihod od predstave namijenjen je liječenju male Antonije.

Pozivamo Vas da se kupnjom ulaznica za ovu izvedbu i Vi uključite u ovu humanitarnu akciju te da tako svi zajedno pomognemo maloj Antoniji i njezinoj obitelji. "S ovim zajedničkim skromnim doprinosom upućujemo maloj Antoniji i njezinoj obitelji najljepše želje za ozdravljenje, a Vama zahvaljujemo što ste se uključili u ovu plemenitu akciju." - kažu iz HNK Varaždin.

Cijena ulaznice je 50 kn. Ulaznicu rezervirajte na broj  042 200 250 ili mail [email protected]

Antonija Indra Ljubek teško je bolesna i od svoga rođenja 28. 9. 2014. boravi po raznim bolničkim centrima. Riječ je o djevojčici koja je u prvom danu svoga života operirana u KBC Rebro zbog gastroshize, kada joj je učinjen patch plastika trbušne stijenke. U dobi od mjesec dana reoperirana je zbog ileusa, a u dobi od 4 mjeseca napravljena joj je relaparotomija sa ileo-i kolostromom. Operirana je u još dva navrata sa formiranjem lateroterinalne anastomoze, te uspostavljanjem kontinuiteta crijeva. Od tada je na parenteralnoj i enteralnoj prehrani. Od 4. 2. 2016. je zbog opstruktivnog ileusa ponovno operirana, tada joj je učinjena resekcija cekuma sa terminoterminalnom jejunokoličnom anastomozom.

S obzirom na to da je Antonija kronično bolesno dijete kojemu je zbog osnovne bolesti i njezinih multipnih popratnih komplikacija neophodno dugotrajno liječenje, Antonija od 26. siječnja boravi u Referentnom centru za dječju gastroenterologiju i prehranu Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

Komentari