koncertna dvorana hnk

Humanitarni koncert za pomoć studentima i učenicima koji upisuju deficitarna zanimanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.06.2019. 13:07

Zadnja izmjena: 18.06.2019. 13:16

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina organizira 28. lipnja ove godine u 19 sati u koncertnoj dvorani HNK Varaždin, humanitarni koncert pod nazivom „Ostanite u Varaždinu“, namijenjen prikupljanju financijskih sredstava za sufinanciranje školovanja učenika i studenata koji upisuju deficitarna zanimanja.

Ovaj koncert je jedna od akcija koju  provodi Zaklada solidarnosti s ciljem da se mlade ljude potiče na upisivanje deficitarnih zanimanja koja su potrebna gospodarstvu našeg kraja, ublaži odlazak mladih na rad u druge zemlje, te da se pritom omogući financijska potpora, prvenstveno učenicima i studentima slabijih obiteljskih materijalnih mogućnosti.

Obzirom da Grad Varaždin ne stipendira učenike i studente koji upisuju prvu školsku godinu, a osim toga uspjeh u prethodnom školovanju je jedan od ključnih kriterija za dodjelu stipendije, mnogi učenici i studenti ostaju bez neophodne financijske potpore.

Na koncertu nastupaju: 

  • Hari Gusek, prof. Muzičke akademije u Zagrebu, poznati hrvatski pijanist,             
  • Lucija Čehok, mlada talentirana varaždinska pijanistica sa 15 osvojenih prvih nagrada na 20 državnih i međunarodnih natjecanja Mladih pijanista.
  • Trio Gracije, zagrebačke akademske glazbenice koje djeluju u sastavu: Tajana Seder Zalusky – violončelo i sopran, Dubravka Marković - violina, Željka Kranjec Noll- klavir, nastupale u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima.
  • gost: Jonathan Zalusky: violončelo.

Cijena ulaznice je 50 kuna i mogu se nabaviti od srijede 19. lipnja na blagajni HNK svakim radnim danom od 10 -12 sati i od 18- 19,30 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

Komentari