organiziraju grad i sveučilište sjever

I ove će se godine u palači Herzer obilježiti Međunarodni dan rijeke Drave

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2019. 08:22

Zadnja izmjena: 19.09.2019. 08:28

I ove nas godine 23. rujna s početkom u 19:30 sati u multimedijalnoj dvorani palače Herzer u Varaždinu očekuje obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u organizaciji Grada Varaždina i Sveučilišta Sjever, a u partnerstvu s Gradskim muzejom Varaždin.

Cilj ovakvog obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave je promicanja zaštite i razvoja prirodnih i kulturnih vrijednosti dravske regije, kao i senzibiliziranje varaždinske javnosti o ovoj temi. Rijeka Drava, iako je međunarodna rijeka, izvire u Italiji, a protječe kroz Sloveniju, Austriju, Mađarsku, ponajviše naša hrvatska, jer većim djelom svog toka protječe upravo kroz Republiku Hrvatsku. – rekla nam je koordinatorica događaja doc.dr.sc. Lovorka Gotal Dmitrović.

U prigodnom programu sudjelovat će Udruge koje djeluju na području Grada Varaždina, a kojima je rijeka Drava u fokusu zanimanja. Tako će javnost imati priliku čuti o akcijama  „Dan na Dravi“, „Zelena čistka“ i „VukoVaraždin“, a Sveučilište Sjever će prezentirati  smjer Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša u sklopu kojega će studenti, između ostalog, proučavati važnost očuvanja okoliša.

Naravno i ove godine, obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave završava otvaranjem izložbe. Ove godine kroz likovne radove predstavit će se autorica Marija Vuković. Izložba će za javnost biti otvorena do 29. rujna. Događaj je besplatan i otvoren za javnost.

 

Komentari